BEROVA; “GEÇTİĞİMİZ YIL, YÜKSEK EĞİTİM İÇİN KKTC’DE BULUNAN ÖĞRENCİLERİMİZ 700 MİLYON DOLAR GİRDİ SAĞLADI.”

Tarih: 17/10/2017

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndaki veriler doğrultusunda 93.000 civarında öğrencinin; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 700 milyon dolar girdi sağladığını ifade ederek, bu faktörün ülke ekonomisi için yadsınamayacağını söyledi.

Dr. Berova, geçtiğimiz günlerde kendisine ziyarette bulunarak, bilgi alan GAÜ Medya Grubu’na vermiş olduğu mülakatta; Geçmişi uzun yıllara dayanan, eğitim ve öğretimde oturmuş kadrosu ile yüksek öğrenimin güçlü dinamosu olarak tarif ettiği Girne Amerikan Üniversitesi’ne de teşekkürlerini iletti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, “Girne Bölgesi’nde ana yerleşkesi olan bu üniversitemiz; özelde Girne`ye, ama genelde tüm KKTC`ye hizmet vermektedir. Ben, yeni akademik yılın tüm GAÜ Ailesi’ne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yüksek öğrenim adına da bundan sonraki yıllarda, tüm GAÜ Ailesi’ne başarılar diliyorum. Gerçekten,  GAÜ Ailesi, yurtdışı kampüslerinde de atılım yapan üniversitelerden bir tanesidir. Tanınırlık bu ülke için çok önemli, tüm bu hizmetlerden dolayı da;  başta GAÜ Yöneticileri olmak üzere, yine tüm GAÜ Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Bundan önceki süreç içerisinde, üniversite açma izinleri bakanlığımız yetkisi dahilindeydi. Ön açma izni alan üniversiteler de, YÖDAK`a başvurup işlemlerini tamamlatıyordu. Hükümetimizin kararı ile hazırladığımız, yeni yüksek öğrenim yasasını hayata geçirdik. Bu bağlamda, baktığımız zaman; ülkemizde yeni üniversite açma izni artık KKTC Meclisi`ne aittir. Yeni üniversiteler açılacaksa eğer; bunların ne alanda faaliyet göstereceği, ülkeye katkıları, artı değerleri, KKTC Meclisi’nde tartışılacak, ve izin verilecekse o halde verilecektir. Bunu, bir reform olarak görüyorum. Kararların sorumluluğu da, sonuçta halkın iradesine sahip olan mecliste olacaktır.” dedi.